SimsDeluxe

Direktlänk till inlägg 28 februari 2013

Universitetsliv: Allt om spelet [Långt inlägg!]

Av Sara - 28 februari 2013 17:30

Att få möjligheten att verkligen utforska Universitetsliv var oerhört roligt och att få göra det tillsammans med Saga och Embla från AlltOmSims gjorde det hela ännu roligare! Tack till EA Norden som bjöd in mig!

Jag antar att ni redan läst om spelet på andra sidor och bloggar så det jag kommer berätta för er kommer nog inte vara så mycket nytt, men däremot så kommer jag berätta det från min synvinkel vilket kanske tillför något.


Nu till själva spelet.


Spelet var mycket roligare och innehöll mycket mer än vad jag trodde det skulle göra. Timmarna då vi undersökte spelen efter så mycket fakta som möjligt svischade förbi.


CAS

Jag förvånades verkligen över hur mycket innehåll de lyckats proppa in i Universitetsliv. Här får man verkligen mycket för pengarna för ovanlighetens skull.  Jag skulle nog faktiskt vilja påstå att Universitetsliv är det mest välfyllda prylpaketet sedan Kvällsnöjen med kläder för både män och kvinnor. Dessutom finns det oerhört mycket snyggt.


Här nedan följer några smakprov (bilderna är fotade av mig eller AlltomSims)


                                               


Spelet kommer med tre nya egenskaper:

Socialt Pinsam – Din sim har problem att föra sig i sociala sammanhang och råkar ofta ut för pinsamma situationer.

Experimentiell/Nyskapande – Din sim lär sig färdigheten Graffiti snabbare. Din sims målningar och skulpturer blir också mer värda.

Oemotståndlig – Din sim har lätt för att skapa nya relationer och blir sällan nekad en dejt. Din sim tycker trivs också bäst i sociala sammanhang.


Det kommer också fem nya livslånga önskningar. Jag skriver deras engelska namn. 


Blog Artist - Nå nivå 10 i Socialt Nätverkade och skapa en Fem stjärnig blog.

Perfect Student – Få bästa vitsord i ett betyg

Reach Max influence with all Social Groups - Precis som namnet beskriver.

Street Credible - Nå nivå 10 i Graffiti samt skapa 7 Mästerverks-muralmålningar.  

Major Master – Få tre betyg


Det finns också en ny musiktyp – Geek Rock


Att börja på Universitetet

Då din familjs tonåringar växer upp till ungdomar eller om du startar en familj med ungdomar så kommer det dyka upp en lama, som faktiskt är smått creepy, med en hink av Universitetsprylar till din tomt. Där i finns bland annat ett lämplighetstest som dina simmar kan fylla i. Genom att göra detta så kommer din sim få tips och vägledning om vilket ämne din sim kanske borde satsa på som huvudämne på Universitetet. Här påverkar alla din sims egenskaper, färdigheter, betyg från skolan och eventuella tidigare arbetsbetyg om omdömen in. Får du ett bra resultat kan ge fördelar och kanske till och med ett stipendium!


 

Mina simmar gör sina lämplighetstest.     


Din sim har sex olika ämnen att välja på till Universitetet:

Konst – Passar bra dina konstnärliga simmar och ger absolut fördel i arbeten inom musik, kulinarism eller film. Självklart är den kreativa ådran viktig här.

Affärer – En examen i affärer kan vara till fördel om din sim senare vill arbeta inom affärer eller inom den kriminella grenen

Kommunikation – Att kommunicera är ju alltid viktigt. Om din sim tycker om att socialisera med andra simmar och besitter en liten gnutta karisma kan absolut detta vara ämnet för denne. Ger fördel inom journalism, politik och spående.

Teknik – Är din sim lite mer tekniskt lagd kan detta vara att tänka på. Ger fördel inom militär och polisyrkena.

Vetenskap & Medicin – Har din sim en önskan om att få arbeta som läkare i framtiden? Då är detta ämnet för honom eller henne! Självklart också ett toppenval om din sim vill bli vetenskapsman.

Idrott – Om din sim är atletiskt lagd och har svårt att sitta still kanske detta kan vara rätt val? Ger en fördel inom professionell idrott.


Samtidigt som du väljer ämnet får du länge hur länge du vill stanna och hur hårt din sim ska arbeta. Mer om detta kan du läsa i iSims Sveriges artikel.

När din sim väl tagit steget och bestämt sig för att ”nu är det dags” och hamnat i Universitetsstaden så får din sim välja om han vill bo i ett delat boende med både tjejer och killar eller i en studentförening där bara det ena könet är välkommet. Din sim kanske också välja att hyra ett hus och om simmen tycker hyran är för hög så kan han alltid hyra ut ett rum till en annan sim.Nyanländ till Universitetet

 

Studier

I din sims kalender finns ett schema där det står hur många lektioner din sim har på en dag, när de börjar och slutar och var de är någonstans. Vissa lektioner kan du vara med på och vissa är stängda i kaninhål. Du kan välja olika interaktioner när din sim är på lektion beroende på om den är öppen och stängd.


På stängda lektioner kan du välja dessa:

Var med på lektion

Ställ en fråga

Anteckna

Sov igenom lektionen


Och på stängda är det dessa som gäller:

Normal ansträngning

Jobba hårt

Smöra för professorn

Ta det lugnt

Var social

Sov

Smsa kompisar
 


Olika saker påverkar din sims studieresultat. På din sims studiemätare kan du se hur simmen ligger till och vad som behövs göras.
Detta påverkar betygen:
Färdigheter/Föremål – Vissa färdigheter och föremål är kopplade till din sims ämne och om du förbättrar dessa förbättrar du per automatik din sims studieresultat.

Lektioner – Självklart måste din sim gå på sina lektioner

Plugga – Din sim kan välja att plugga via telefonen eller datorn eller genom en bok. Den kan också plugga tillsammans med andra simmar.
Sim påväg till eller från lektion. 


Sociala Grupper

En av de absolut största nyheterna som kommer med Universitetsliv är de sociala grupperna. Det finns tre sociala grupper: sportfånar, rebeller och nördar och din sim kan vara med i alla tre samtidigt om han eller hon vill.
Det finns tio nivåer inom varje grupp och genom att beté sig och vara på ett visst sätt så ökar du din sim i nivå.


Det som är speciellt för de olika grupperna kan beskrivas såhär:

Nördar – Trivs väldigt bra i med att spela datorspel, läsa serietidningar och umgås med med andra nördar. Killarna i Big Bang Theory är ett bra exempel.

Rebeller – Rebellerna protesterar, gör olagliga saker som att måla graffiti på husväggar och äter örter.

Sportfånarna – Ja, förutom att vara intresserade av idrott så anordnar de fester och dricker gärna bål.

Det finns också ett specifikt yrke som din sim kan få om denne uppnår tillräckligt hög nivå i en av de sociala grupperna.


Nördar – Spelutvecklare

Rebeller – Konstkännare

Sportfånar – Sportagent


Smartphones

Något annat som är riktigt ballt är den uppdaterade telefonen! Simmarna har gått och blivit med smartphone, några år efter alla andra och med den nya smartphonen kommer nya interaktioner:

-       Surfa på webben

-       Kolla på Videos

-       Smsa

.. Skicka MMS

.. Skicka vänskapligt SMS

.. Skicka hemligt beundrar-sms

.. Skicka gör slut-sms

.. Skicka förolämpande sms

.. Skicka myspys-sms


      


Simmar kan också visa olika videos för andra simmar och även ta självporträtt tillsammans. Telefonen har blivit en del av din sims liv!Min sim visar en gullig kattvideo för laman. 


Färdigheter

Det kommer med tre nya färdigheter som din sim kan lära sig.
Vi försökte hitta dolda egenskaper men hittade tyvärr inga.


De nya egenskaperna är: Socialt Nätverkande, Graffiti och Forskning.


Forskning utforskade jag aldrig själv men jag har läst att simmarna lättast lär sig detta genom att undersöka saker.


Graffiti lär sig din sim genom att klottra på olika platser. Väggar och på marken oftast. Ju bättre din sim blir, desto fler olika valmöjligheter får du som spelare och desto större och finare blir din sims målningar. Men akta så du inte blir tagen av polisen och får böta 1000§!


 


Socialt Nätverkande är en sjukt rolig egenskap som går fort att bli bättre på! Ju mer din sim bloggar, nätverkar och håller på med sin smartphone – desto bättre blir din sim. Din sim får också olika belöningar när hen blir bättre på Socialt Nätverkande. Du låser upp skins till din smartphone och olika appar. Ju bättre din sim blir desto fler ämnen får din sim också möjlighet att blogga om.


Min sim nådde till nivå 6 eller 7 av den här färdigheten och runt nivå 5 låste hon upp en app som vi kan översätta till ”Simhittarappen” där din sim kan söka efter simmar om han eller hon vill hitta en ny kompis, eller kanske en ny kärlek? Du får välja kön, ålder, stjärntecken och egenskaper (!!) och när sen en sim som passar din sökning hittas kommer hen automatiskt komma till din sims hem. Toppenapp!


Plantsimmar

Yes, plantsimmen är den nya varelsen och vill ni läsa mer om den tycker jag ni ska läsa AlltOmSims inlägg från eventet.


Dödstyper

Det finns två nya dödstyper och min sim råkade ut för en av dem! Din sim kan bli krossad under en matuatomat eller under en uppfällbar säng.


    


Det andra sättet är att döden kommer och hälsar på när din sim protesterar mot döden. Blir döden tillräckligt sur så kommer din sim att få ångra sitt protesterande ganska grovt. Det tog dock fyra eller fem protestförsök innan min sim faktiskt dog..Den nya världen

Världen dina simmar bor i under studenttiden är faktiskt väldigt fin och det finns många roliga allmänna tomter att besöka som tex: Cafét, Serietidningsbutiken och Bowlinghallen!


   

     Annat kul:

-       Din tonårssim kan få fördel på Universitetet om hen sköter skolan bra och till och med ansöka om stipendier.

-       Dina simmar kan dansa gangman style.

-       Simmar kan skapa fuskpapper till prov

-       Du kommer kunna välja vilken film dina simmar ska se på bio och vilket spel de ska spela på datorn.

-       Det finns två nya festtyper ”Bål-fest” och ”Juice Fest”

-       Simmar kan streaka om de vill.

-----  


Svar på era frågor:

Kan du fråga om det kommer med en plantsim? Skulle vara super kul om det gorde det.

- Ja, plantsimmar är de nya varelserna!


Jag önskar att du ska prova telefonerna, hur de mobilerna funkar och så! :) Det skulle vara jätte snällt om du gjorde det för mig!

- Läs avsnittet om smartphones lite längre upp i inlägget. 


Kan du fråga lite om de nya karriärerna? Är väldigt nyfiken, alltid roligt med nya jobb åt simmarna ;p

- Som sagt, de nya karriärerna som finns är de som man kan få genom de sociala grupperna.


När du provspelar universitet kan du kolla om det kommer nya glasögon? (har själv glasögon och tycker dom i spelet inte är så bra

- Det kommer nya glasögon till både killar och tjejer!


Jag skulle vilja veta med om de olika grupperna på skolan nördar osv

- Läs avsnittet om de sociala grupperna

 

Kan man misslyckas på universitetet? 

- Ja, det kan man. Om man missköter skolan så kan man bli underkänd.


Kommer man kunna bli typ bättre på att bowla typ som i en färdighet?

- Jag försökte att öka på bowlingsfärdigheten men min sim spelade hur länge som helst utan att det hände något. Så jag tror inte det.


Om det kommer nya färdigheter :)

- Ja, socialt nätverkande, forskning och graffiti


Skulle du kunna fråga om man kan vara en sport maskot på Universitetet? :)

- Man kan inte bli en maskot men om man blir kompis med en maskot så kan man be den att lära simmen maskotmoves.


Sjukt långt inlägg men jag tror jag fick med det mesta! Jag ser verkligen fram emot spelet. Det var bra mycket roligare och erbjöd så mycket mer än vad jag från början trott. Nu är det bara en vecka till det ramlar in i våra brevlådor och plockas upp på hyllorna i butikerna. Så himla kul! 


All information i detta inlägg är sådan jag fått reda genom att spela spelet. Jag har dock friskat upp minnet genom att läsa AlltOmSims och iSims Sveriges artiklar om spelet. Alla bilder i det här inlägget tillhör mig eller AlltomSims och får inte under några som helst omständigheter användas utan vårt godkännande. 

 
ANNONS
 
misan

misan

28 februari 2013 19:17

allt man behövde veta, tack <3

http://misansims.bloggplatsen.se

 
Sims3tjejen

Sims3tjejen

28 februari 2013 19:28

Jättebra inlägg!!!!!!!

http://Sims3tjejen.bloggplatsen..se

 
Hedda

Hedda

28 februari 2013 21:33

Verkar bli super kul! Men en fråga, måste man vara med i rebellerna bara för att kunna få jobbet som konstkännare? :)

http://sims3historier.bloggplatsen.se

 
Jonas

Jonas

28 februari 2013 21:45

Dags att avskaffa Iphone 5 moden! :-)

http://jonasbelf.blogspot.se

 
Fanny

Fanny

1 mars 2013 09:30

Haha, min artikel måste ju vara den kortaste... Ångrar lite att jag inte utforskade spelet ordentligt. Fast det kanske inte gör så mycket eftersom det ändå kommer ut snart. (6 DAGAR HERREGUD) Dock var det skitkul att träffa dig (och att spela spelet förstås, hehehe...) på eventet, hoppas verkligen anordnar ett till! Nästa gång (om de har något och alla får gå då dvs) kanske vi alla fyra kan spela tillsammans? Fast det kommer nog se ganska komiskt ut med tanke på hur kort jag är jämfört med er x)

http://FantaSims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Emelie

1 mars 2013 17:42

Hej! Har några frågor om universitetsliv:
1.Kom det med mycket möbler i universitetsliv?
2. Bor det andra simmar än studerande simmar i staden som kommer med i universitetsliv? (familjer, barn, tonåringar osv.)

Tacksam för svar! :)

Sara

1 mars 2013 21:46

1. Ja! Det kommer med en hel del möbler och mycket med alldeles nya interaktioner! :)
2. Nej, i studentstaden bor endast studenter. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 maj 2014 00:00

Nämen, kikar du in här fortfarande? Dags att bokmärka om, ändra i dina favoriter och bloglovin-avfölja. Jag hänger nämligen numera på simsdeluxe.se, häng med dit!  ...

Av Sara - 27 april 2014 19:00

Jag har pratat om det i evigheter nu och ni har tålmodigt väntat. Jag har märkt hur statistiken sakta men säkert sjunkit och jag förstår verkligen om ni ledsnat och trott att allt bara var bra. Men nu, ÄNTLIGEN, kan jag berätta för er att mitt flyttp...

Av Sara - 6 april 2014 12:00

    Oj, vad många det var som deltog i min giveaway! Nu har jag dragit tre lyckliga vinnare som vinner valfritt spel!    Och vinnarna är:    1. Alva "Grattis <3Mitt favorit minne på din blogg är nog när jag började läsa den för någr...

Av Sara - 6 april 2014 11:15

Laura Beck önskad av Jonas "Laura har alltid varit den utstötta tjejen, under högstadiet skar hon sig så mycket så hon nästan dog. Som tur var så räddade hennes bror henne innan hennes hjärta gav upp! Så hon har haft besök hos psykologer och sjukhu...

Av Sara - 5 april 2014 15:51


I det här inlägget tänkte jag berätta lite om vad som kommer hända med Simsdeluxe i framtiden. För även om det är jag som rattar inlägg och så vidare så skulle det inte vara någon mening med det om inte du läste. Alla ni fantastiska läsare är drivkra...

Välkommen!

   Vad kul att just du hittat hit! Förhoppningsvis gillar du The Sims precis lika mycket som mig. Simdeluxe drivs av mig, Sara och jag är 21 år gammal och har spelat och älskat sims sedan urminnes tider. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka här. Annars så är det bara att börja klicka runt och läsa inlägg. Välkommen! 

Självklart finns även jag på Thesims3.com! Du hittar mig under smeknamnet egogiirl 

Fråga mig om The Sims

Jag hjälper dig gärna om du har problem med The Sims.

Men tänk på:

Du får ditt svar skickat via mail om du anger mailadress. På så sätt vet du precis när din fråga har besvarats. Svaret och frågan kommer dock att publiceras i listan med frågor om du inte anger annat.

- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.

- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga. 

Löjliga frågor eller spam kommer att tas bort.

Skicka endast samma fråga en gång.

- Jag är ingen datorexpert och kan inte svara på avancerade frågor om prestanda, kraschingar etc.
Ha tålamod! Vissa frågor är svårare än andra att svara på men alla frågor besvaras!

- Tjat om nästa "Familjen Davis" avsnitt raderas alltid utan svar.

- Jag svarar gärna på frågor om kläder/hår/smycken/etc mina simmar har men försök vara så precis som du kan och länka gärna till ett inlägg där man kan se det du söker. 

                                    /Sara

 

360 besvarade frågor

Sök i bloggen

Snabblänkar

Följ mig på Sociala Medier

 

 

 

 

 

Innan du kommenterar!

Jag tycker det här jättekul med kommentarer men tänk gärna på detta innan du skickar iväg din kommentar:
- Fråga endast om saker som rör inlägget ifråga. Har du en fråga om något annat - ställ den i frågerutan.

- Det räcker om du skickar din kommentar en gång. Spam raderas.

- Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

- Jag har ingenting emot reklam men det skall ske med måtta! 

- Ha tålamod! Jag svarar på alla kommentarer med frågor men ibland kan det ta lite tid.

- Letar du efter något jag haft på någon bild eller en speciell sak du vill att jag ska leta reda på/skriva om som inte rör inlägget kan du önska det i det HÄR inlägget.

- Innan du ställer frågor får du gärna läsa min  med vanliga frågor. 

 - Innan du ställer en fråga får du gärna läsa min FAQ med vanligt ställda frågor. 

Kategorier

Senaste inläggen

Simsbloggar jag läser

Arkiv

Copyright

COPYRIGHT 
 2012-2013 SimsDeluxe

All bild och text i den här bloggen är, om inte annan källa uppges, skapade av SimsDeluxe och får ej kopieras utan tillstånd eller källanvisning. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se