SimsDeluxe

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2013

Guide: Radera dåligt CC med S3PE

Av Sara - 13 oktober 2013 18:00

Ni vet ibland när man kanske laddar ner en sim eller något och så får man med något CC med den där simmen som man inte vill ha kvar av någon anledning och så vill man inte ta bort simmen och man hittar inte det här CC't i launchern? Kanske vet ni precis vad jag pratar om och kanske inte. Jag tänkte iallafall göra en guide på hur man kan få bort detta!


Du behöver Mastercontroller och S3PE för att kunna göra detta. 


1. Gå in i en sparning, vilken som helst, och klicka på en sim. Välj sedan Nraas -> Mastercontroller


 

Inne i Mastercontroller väljer du Avancerat och sedan Redigera i Skapa en sim. Du ska inte redigera något på din sim så du kan ta vilken sim som helst! 


 

Inne i CAS letar du upp det CC som du vill ta bort. I mitt fall var det dessa svarta skor som alla mina simmar fick till i princip alla outfits, inklusive när de duschade. Högerklicka på ikonen för det du vill ta bort och då kommer det upp en gul ruta som ni ser på bilden ovan. Det är Instancekoden, som jag ringat in i rött, som vi vill ha här så ta en screenshot, skriv ner koden eller ta ett foto med din mobil. Det är valfritt. Har du flera saker du vill ta bort så kan du ta instancekoden för allihop vid samma tillfälle. När du gjort detta kan du stänga ner ditt spel. 

Nu ska du öppna S3PE och när du gjort det ska du välja "File -> Open" och därefter ska du leta dig in hit: C:\Users\[yourUsername]\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\DCCache / Du ska alltså till din DCCache mapp i din The Sims 3 mapp. 

Därinne ska du öppna den första filen du hittar med ändelsen .dbc


Nu kommer det se ut såhär i ditt program om du gjort rätt. 

I nedre högra hörnet finns det en ruta som heter "Instance" och där ska du skriva koden som du fick inne i spelet. Därefter ser du till att den lilla kryssrutan till vänster om Instance är ikryssad. 
Kryssa sedan i "Filter Actice" rutan till vänster och klicka på "Set". 


Om det du ville ta bort fanns i den .dbc filen så kommer det se ut såhär. Då högerklickar du bara på filen som blev ensam och väljer "Delete" och sedan sparar du din .dbc fil med att klicka på "File -> Save".

Om det däremot blev helt tomt får du öppna nästa .dbc fil och se om den finns där istället. 


Nu borde föremålet vara borta ifrån ditt spel! 


Se till att du rensar din mapp på cachefiler innan du startar det igen efter att ha gjort det. Hur du gör det kan du läsa här


Säg gärna till om någonting var lite luddigt så ska jag försöka förtydliga det! 

 
ANNONS
 
Simmarsmulan

Simmarsmulan

13 oktober 2013 18:36

Vilken bra guide!!

http://simmarsmulan.bloggplatsen.se

 
misan

misan

13 oktober 2013 19:44

Fantastisk guide! Hade massa sån skit innan men lyckades få bort det mesta, nu när jag bytt dator har jag inte laddat ner några simmar haha

http://misansims.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jenny

13 oktober 2013 20:07

Jublar!! Hade samma problem som du med ett par skor som simmarna hade på sig t o m när de duschade, mycket irriterande! Nu är de ÄNTLIGEN borta! Tusen tack :D

 
Viola

Viola

14 oktober 2013 08:25

Åh äntligen! Har massa CC som förstör för mig, alla bebisar blir helt konstiga. Tack så mycket för guiden, ska testa direkt!

http://violassims.bloggplatsen.se

 
Viola

Viola

14 oktober 2013 09:12

Jag har laddat ner både Mastercontroller och S3PE, men jag får inte upp lika mycket alternativ på avancerat som du och jag kan inte högerklicka på CC't så jag får upp rutan. Har du något tips? :-)

http://violassims.bloggplatsen.se

 
Viola

Viola

14 oktober 2013 09:45

Jag har fixat det nu, var tvungen att låta Story progression starta först haha, förlåt om jag spammar ditt kommentarfält!

http://violassims.bloggplatsen.se

 
Saw

Saw

14 november 2013 16:39

Fungerar det på hår också?

http://simdaler.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 maj 2014 00:00

Nämen, kikar du in här fortfarande? Dags att bokmärka om, ändra i dina favoriter och bloglovin-avfölja. Jag hänger nämligen numera på simsdeluxe.se, häng med dit!  ...

Av Sara - 27 april 2014 19:00

Jag har pratat om det i evigheter nu och ni har tålmodigt väntat. Jag har märkt hur statistiken sakta men säkert sjunkit och jag förstår verkligen om ni ledsnat och trott att allt bara var bra. Men nu, ÄNTLIGEN, kan jag berätta för er att mitt flyttp...

Av Sara - 6 april 2014 12:00

    Oj, vad många det var som deltog i min giveaway! Nu har jag dragit tre lyckliga vinnare som vinner valfritt spel!    Och vinnarna är:    1. Alva "Grattis <3Mitt favorit minne på din blogg är nog när jag började läsa den för någr...

Av Sara - 6 april 2014 11:15

Laura Beck önskad av Jonas "Laura har alltid varit den utstötta tjejen, under högstadiet skar hon sig så mycket så hon nästan dog. Som tur var så räddade hennes bror henne innan hennes hjärta gav upp! Så hon har haft besök hos psykologer och sjukhu...

Av Sara - 5 april 2014 15:51


I det här inlägget tänkte jag berätta lite om vad som kommer hända med Simsdeluxe i framtiden. För även om det är jag som rattar inlägg och så vidare så skulle det inte vara någon mening med det om inte du läste. Alla ni fantastiska läsare är drivkra...

Välkommen!

   Vad kul att just du hittat hit! Förhoppningsvis gillar du The Sims precis lika mycket som mig. Simdeluxe drivs av mig, Sara och jag är 21 år gammal och har spelat och älskat sims sedan urminnes tider. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka här. Annars så är det bara att börja klicka runt och läsa inlägg. Välkommen! 

Självklart finns även jag på Thesims3.com! Du hittar mig under smeknamnet egogiirl 

Fråga mig om The Sims

Jag hjälper dig gärna om du har problem med The Sims.

Men tänk på:

Du får ditt svar skickat via mail om du anger mailadress. På så sätt vet du precis när din fråga har besvarats. Svaret och frågan kommer dock att publiceras i listan med frågor om du inte anger annat.

- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.

- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga. 

Löjliga frågor eller spam kommer att tas bort.

Skicka endast samma fråga en gång.

- Jag är ingen datorexpert och kan inte svara på avancerade frågor om prestanda, kraschingar etc.
Ha tålamod! Vissa frågor är svårare än andra att svara på men alla frågor besvaras!

- Tjat om nästa "Familjen Davis" avsnitt raderas alltid utan svar.

- Jag svarar gärna på frågor om kläder/hår/smycken/etc mina simmar har men försök vara så precis som du kan och länka gärna till ett inlägg där man kan se det du söker. 

                                    /Sara

 

360 besvarade frågor

Sök i bloggen

Snabblänkar

Följ mig på Sociala Medier

 

 

 

 

 

Innan du kommenterar!

Jag tycker det här jättekul med kommentarer men tänk gärna på detta innan du skickar iväg din kommentar:
- Fråga endast om saker som rör inlägget ifråga. Har du en fråga om något annat - ställ den i frågerutan.

- Det räcker om du skickar din kommentar en gång. Spam raderas.

- Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

- Jag har ingenting emot reklam men det skall ske med måtta! 

- Ha tålamod! Jag svarar på alla kommentarer med frågor men ibland kan det ta lite tid.

- Letar du efter något jag haft på någon bild eller en speciell sak du vill att jag ska leta reda på/skriva om som inte rör inlägget kan du önska det i det HÄR inlägget.

- Innan du ställer frågor får du gärna läsa min  med vanliga frågor. 

 - Innan du ställer en fråga får du gärna läsa min FAQ med vanligt ställda frågor. 

Kategorier

Senaste inläggen

Simsbloggar jag läser

Arkiv

Copyright

COPYRIGHT 
 2012-2013 SimsDeluxe

All bild och text i den här bloggen är, om inte annan källa uppges, skapade av SimsDeluxe och får ej kopieras utan tillstånd eller källanvisning. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se