SimsDeluxe

Direktlänk till inlägg 24 januari 2014

Mitt spel: Mina Mods

Av Sara - 24 januari 2014 11:15

Ni är många som frågar mig om jag kan skriva mer om de mods* jag har i mitt spel och vad de gör osv så det tänkte jag helt enkelt göra i det här inlägget. 

*Mods är filer man placerar i sitt spel som ändrar spelet. Det modifierar ens spel helt enkelt. 

 


Såhär ser min MODS-mapp ut. Som ni ser har jag en speciell mapp för Nraas men jag har varit lite slarvig med mina mods på senaste tiden så det är lite o-ordning om man så säger. Jag tänkte ändå gå igenom de jag har och så går vi igenom Nraas mappen sist. 


De tre första filerna som heter "cmar_XCAS_" osv ändrar saker i CAS. Den första av dessa tre ökar antalet möjliga sliders man kan ha i spelet och gör det möjligt för de andra två att fungera. Den andra ger mig fler platser att placera tatueringar på och den tredje ökar antalet möjliga sliders till 100. 
XCAS Core Mod - läs på noga innan ni installerar denna mod! 


"cmomoney_Cigarettemod" är en mod, eller egentligen mer ett objekt, som gör att man i sitt spel får ett cigarettpaket som fungerar precis som verkliga cigaretter. Alltså, att dina simmar blir beroende om de röker för ofta och att de kommer må dåligt om de försöker sluta. 
Cigarette/Smoking Mod - jag uppmuntrar INTE någon att röka mer än möjligtvis i spelet där det endast är skadligt för dina simmar. 


"cmomoney_Poseplayer" vet nog de flesta vad det är. Om inte så kan ni läsa mer om poseplayer här

Pose Player "granthes_OMSP" är en grej som gör att man kan placera saker där det annars inte hade gått. Svårt att förklara men om ni kollar på videon nedan när jag inreder ett hus (videon ska starta vid 37:30 ungefär) så placerar jag sakerna på en vit och röd-rutig ruta som jag sen höjer upp och så kan jag placera sakerna lite var jag vill. Den är även jättebra när man håller på med poser och liknande. 

One More Slot Please

 

"NoMutantHairorEyes" är precis som det låter som en mod som gör så att dina simmars barn ärver gener från sina föräldrar och inte får helt random ögon och hårfärg. Om din sims mamma har blåa ögon och brunt hår och din sims pappa har blåa ögon och svart hår så borde din sim sannolikt få blåa ögon och mörkt hår. Det är det den här modden hjälper till med. 

No Mutated Hair/Eyecolor


Den efter är ett tillägg till poseplayer som jag skrivit om här

 

"NoIntroMaxis" startar helt enkelt spelet med laddningsskärmen direkt och gör att du slipper det väldigt långa introt.

No Intro

 

"Nraas_NoCD" är ju egentligen en Nraas-mod men jag har installerat den ganska nyligen så den verkar inte hunnit hamna i Nraas-mappen ännu. Den gör iallafall så att man kan spela spelet utan skiva och jag rekommenderar det verkligen för spelet fungerar mycket bättre efter att jag slutade använda skivan. AlltomSims skrev för ganska längesen en guide på hur man använder den här modden som ni kan läsa om här.

NoCD


"SimsmxHospital Overhaul" detta är en av mina favoritmoddar och jag skrev om den för ganska lång tid sedan och det inlägget kan ni läsa här om ni vill. I korta drag så ger den fler funktioner till stadens sjukhus. Är man gravid kan man tex göra ett ultraljud eller göra en abort, man kan donera olika vätskor osv. En riktigt rolig mod! 
Hospital Overhaul

 

"SimsmxZodiac" är en annan av mina favoritmoddar. Den gör så att tvillingar och trillingar får samma stjärntecken när de föds för det störde mig supermycket att tvillingar och trillingar fick olika stjärntecken fast de (obviously) är födda på samma dag. Den här modden gör också så att alla barns stjärntecken regleras efter när på året de föds (om man har årstider) så om barnet föds på våren kanske det blir oxe och föds det på vintern kanske det blir vattuman. Ger en lite krydda av realism i spelet. 
SimsMxZodiac


"SocialNetworking_computer" är en mod som gör att simmar utvecklar sin färdighet i "Socialt Nätverkande" som kom med Universitetsliv även när simmen använder en dator eller surfplatta. Jag störde mig otroligt mycket på att det endast var när simmen använde sin smartphone som simmen ökade upp sin färdighet när den borde ökas även vid användande av tex datorn. Din sim måste dock få 1 färdighetspoäng via telefonen först för att det ska fungera med datorn. 
Social Networking


Så har vi mina Nraas-moddar då: 

En del info om Nraas-moddarna har jag lånat från det svenska simsforumet "Simsforum". 


Decensortar bort censurmosaiken när simmarna duschar, går på toaletten, myspyser och så vidare. Den stora skillnaden mot andra modifikationer som gör samma sak är att Decensor låter en välja vilka situationer som ska vara censurerade eller ej.

 

Mastercontroller - MC är en MEGAMOD och egentligen helt omöjlig att berätta om kortfattat. Det finns hur mycket funktioner som helst och det lättaste för att ta reda på vad den gör är nog att googla. Skulle jag skriva det här skulle det bli superlångt och så skulle ni aldrig orka läsa. Men MC hjälper dig att göra ändringar i spelet och kan hjälpa dig med i princip vad som helst. Den är superbra och jag använder den väldigt lite egentligen. 

 

Cheats - Ett tillägg till MC som lägger till massa fusk-möjligheter som tex: lägg till och ta bort släktingar, relationer, karriärer, egenskaper, etc. Ändra karriärnivåer, färdighetsnivåer, möjligheter, kändispoäng, könspreferenser, ockulttyper, vikt, och mycket annat. Inte bara på ens aktiva sim, utan - i kombination med Master Controllers funktion för att markera/fokusera på simmar utifrån olika kategorier - vilken sim som helst!

 

Overwatch - Hjälper dig att fixa saker som inte fungerar som det ska i ditt spel. Overwatch jobbar i bakgrunden och du behöver egentligen aldrig göra några speciella inställningar. Den stänger av radios, fixar simmar som fastnat osv. Den städar helt enkelt upp i ditt spel så att det ska fungera bättre. En helt underbar mod! 

 

Porter - Porter använder jag för att flytta familjer mellan olika världar utan att bryta släktträdet. Jag använde tex Porter när jag flyttade Spark från Aurora Skies till Starlight Shores. Har skivit ett inlägg om den modden här

 

Storyprogression - Även Story Progression är en stor och avancerad mod. Kortfattat så ersätter den EA's historieutveckling och gör så att simmar i högre utsträckning skaffar jobb, blir befodrade, inleder förhållanden, skaffar barn osv. Den gör så att staden lever utan att du behöver göra någonting. Dessutom får du små meddelanden om vad som händer vilket jag tycker är kul för då kan jag se vad som händer med alla utflyttade Spark-medlemmar. 

 

Woohooer - Som det låter som så ger den alternativ till simmarnas "myspys". Tex så kan tonåringar myspysa och bli gravida, det finns något som heter "Risky Woohoo" som är mer verkligt där chansen att din sim blir med barn finns men inte är lika stor som med tex alternativet "Försök skaffa barn". 


Dök det upp några frågetecken så skriv dem i en kommentar så ska jag göra mitt bästa med att svara! 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

24 januari 2014 14:33

Jag ladda ner woohooer men tonåringar kund inte bli gravida men dom kunde gifta sig! Vad är det som är fel?????

 
Citrin

Citrin

24 januari 2014 15:02

Jag hade gärna installerat story progression och ciggen (haha) men är helt ärligt lite rädd för att det ska förstöra mitt spel. Jag har bara expansions, prylpaket och saker från Sims Store, så jag är rädd att något "icke-officiellt" kommer vara dåligt för mitt spel som i princip funkar felfritt (!). Vad tror du? har du hört något om att mods riskerar att göra så spelet kraschar?

http://nolovestory.wordpress.com

 
Ingen bild

Jehn

24 januari 2014 15:43

Blir till att ladda ner några och testa ikväll när jag kommer hem minsann, trevlig helg! :)

Sara

24 januari 2014 19:56

Vad roligt! Ha en trevlig helg du med!

 
Ingen bild

Anonym

24 januari 2014 16:13

Du hade ett konstigt problem för länge sedan med din PGC (har jag för mig) med att du inte kunde ladda familjen. Hur fixade du det? Jag har jätte problem i mitt spel med att min sim får typ 30barn och så och det gör mig väldigt ledsen. EA förstår inte mina problem så dom kan inte hjälpa mig.

Sara

24 januari 2014 19:56

Jag skapade en "ny" The Sims 3-mapp. Jag ska göra ett inlägg om det inom kort. Håll ut!

 
Ingen bild

Jennifer

24 januari 2014 17:31

Vilket roligt inlägg! Kan du inte skriva lite mer om ciggpaketet? Hur det ser ut? Vad får simmarna för humörbonusar (eller negativa effekter?), kan tonåringar använda det, osv? :)

Sara

24 januari 2014 19:55

Absolut! Fixar ett inlägg om det inom kort. :)

 
Ingen bild

Mikaela

24 januari 2014 17:48

Om man installeras dessa mods det är inget som gör så att spelet segar sig mer än vad det redan gör? För mitt spel segar sig rätt mkt med allt nedladdat jag har och inte kan spela utan :)

 
Sabina

Sabina

24 januari 2014 17:55

Jättebra inlägg! Kommer garanterat pröva ett par av dessa!

http://elgilynsims.tumblr.com

Sara

24 januari 2014 19:55

Vad kul att du gillade det! :)

 
Simmarsmulan

Simmarsmulan

24 januari 2014 18:06

Är lite småsugen på en del av dessa faktiskt :) Men blir inte datorn ganska seg?

http://simmarsmulan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mikaela

24 januari 2014 18:47

Finns dessa modar till Mac också eller bara Windows/Vista? :O

 
Singt

Singt

3 februari 2014 19:04

Hur installerar man den dära woohooer grejen??:))

http://simsingt.blogg.se

 
Ingen bild

Emmas problem

26 februari 2014 16:54

Det blev samma för mig Emma!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 maj 2014 00:00

Nämen, kikar du in här fortfarande? Dags att bokmärka om, ändra i dina favoriter och bloglovin-avfölja. Jag hänger nämligen numera på simsdeluxe.se, häng med dit!  ...

Av Sara - 27 april 2014 19:00

Jag har pratat om det i evigheter nu och ni har tålmodigt väntat. Jag har märkt hur statistiken sakta men säkert sjunkit och jag förstår verkligen om ni ledsnat och trott att allt bara var bra. Men nu, ÄNTLIGEN, kan jag berätta för er att mitt flyttp...

Av Sara - 6 april 2014 12:00

    Oj, vad många det var som deltog i min giveaway! Nu har jag dragit tre lyckliga vinnare som vinner valfritt spel!    Och vinnarna är:    1. Alva "Grattis <3Mitt favorit minne på din blogg är nog när jag började läsa den för någr...

Av Sara - 6 april 2014 11:15

Laura Beck önskad av Jonas "Laura har alltid varit den utstötta tjejen, under högstadiet skar hon sig så mycket så hon nästan dog. Som tur var så räddade hennes bror henne innan hennes hjärta gav upp! Så hon har haft besök hos psykologer och sjukhu...

Av Sara - 5 april 2014 15:51


I det här inlägget tänkte jag berätta lite om vad som kommer hända med Simsdeluxe i framtiden. För även om det är jag som rattar inlägg och så vidare så skulle det inte vara någon mening med det om inte du läste. Alla ni fantastiska läsare är drivkra...

Välkommen!

   Vad kul att just du hittat hit! Förhoppningsvis gillar du The Sims precis lika mycket som mig. Simdeluxe drivs av mig, Sara och jag är 21 år gammal och har spelat och älskat sims sedan urminnes tider. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka här. Annars så är det bara att börja klicka runt och läsa inlägg. Välkommen! 

Självklart finns även jag på Thesims3.com! Du hittar mig under smeknamnet egogiirl 

Fråga mig om The Sims

Jag hjälper dig gärna om du har problem med The Sims.

Men tänk på:

Du får ditt svar skickat via mail om du anger mailadress. På så sätt vet du precis när din fråga har besvarats. Svaret och frågan kommer dock att publiceras i listan med frågor om du inte anger annat.

- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.

- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga. 

Löjliga frågor eller spam kommer att tas bort.

Skicka endast samma fråga en gång.

- Jag är ingen datorexpert och kan inte svara på avancerade frågor om prestanda, kraschingar etc.
Ha tålamod! Vissa frågor är svårare än andra att svara på men alla frågor besvaras!

- Tjat om nästa "Familjen Davis" avsnitt raderas alltid utan svar.

- Jag svarar gärna på frågor om kläder/hår/smycken/etc mina simmar har men försök vara så precis som du kan och länka gärna till ett inlägg där man kan se det du söker. 

                                    /Sara

 

360 besvarade frågor

Sök i bloggen

Snabblänkar

Följ mig på Sociala Medier

 

 

 

 

 

Innan du kommenterar!

Jag tycker det här jättekul med kommentarer men tänk gärna på detta innan du skickar iväg din kommentar:
- Fråga endast om saker som rör inlägget ifråga. Har du en fråga om något annat - ställ den i frågerutan.

- Det räcker om du skickar din kommentar en gång. Spam raderas.

- Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

- Jag har ingenting emot reklam men det skall ske med måtta! 

- Ha tålamod! Jag svarar på alla kommentarer med frågor men ibland kan det ta lite tid.

- Letar du efter något jag haft på någon bild eller en speciell sak du vill att jag ska leta reda på/skriva om som inte rör inlägget kan du önska det i det HÄR inlägget.

- Innan du ställer frågor får du gärna läsa min  med vanliga frågor. 

 - Innan du ställer en fråga får du gärna läsa min FAQ med vanligt ställda frågor. 

Kategorier

Senaste inläggen

Simsbloggar jag läser

Arkiv

Tidigare år

Copyright

COPYRIGHT 
 2012-2013 SimsDeluxe

All bild och text i den här bloggen är, om inte annan källa uppges, skapade av SimsDeluxe och får ej kopieras utan tillstånd eller källanvisning. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se