SimsDeluxe

Senaste inläggen

Av Sara - 20 december 2013 16:45

Igår drog de hastigt och lustigt igång en "12 days of giveaways" på Store vilket betyder att de varje dag från igår fram till 31 december kommer att ge bort ett föremål eller set ifrån store GRATIS. Dessutom har de schyssta reor och jag citerar deras meddelande "Glöm inte heller att kolla in rea-kategorin när du hämtar din överraskning! Vi kommer att byta ut ett spännande föremål VARJE dag så du vet aldrig vad som kan finnas!"

 

Idag ger de bort en Plants vs. Zombies solros som vanligtvis kostar 500 simpoints och som hjälper dina växter att växa bättre om jag förstått det hela rätt. Igår var det det här setet och det går fortfarande att ladda ner helt konstnadsfritt om man vill. 

Ni hittar till solrosen HÄR.
Glöm inte att kolla varje dag fram till nyår och glöm heller inte att sakerna kan ändras lite senare för oss eftersom vi ligger några timmar före USA.   

Av Sara - 20 december 2013 10:30

Jag har förstått alla vissa tycker det är svårt att ladda ner simmarna jag laddar upp eftersom jag inte laddar upp dem på exchange (jag är för lat och ser inget syfte med det) så jag tänkte en gång för alla göra en guide på hur man gör. Det är egentligen superenkelt men å andra sidan så är ju allting lätt när man vet hur man ska göra. 


Till och börja med så försöker jag att erbjuda mina simmar i både sims3pack och i .sim format. Alla kanske inte vet vad skillnaden mellan dessa är så jag tänkte börja med att förklara det. 

Sims3pack: Laddar man ner simmen i sims3pack så kommer förhoppningsvis allting jag använt på simmen (cc) med när du laddar ner den. Ett sims3pack är som ett paket med allting paketerat. Detta är en fördel om du vet att du vill ha allt CC som mina simmar kommer med. Nackdelen med detta kan vara om du skulle vilja bli av med något CC så kan du behöva avinstallera hela simmen. Fördelen är att det är mycket "lättare" att installera. 


.sim: Simmarna som är i .sim format är liksom bara basen till simmen. Inget CC följer med utan hur lik simmen blir ursprungssimmen handlar om hur mycket av det CC jag använde som du väljer att ladda ner till ditt spel. Har du allt CC jag använt på simmen i ditt spel och du laddar ner min sim så kommer den förhoppningsvis att se likadan ut i ditt spel som den gjorde i mitt. Fördelen med detta är att du inte behöver oroa dig för att få CC i ditt spel som du inte vill ha där. 


Man installerar dem på lite olika sätt också. Inget är egentligen svårare än det andra men jag tänkte ändå att vi kunde gå igenom hur man gör. 

Ladda ner och installera .sim:
1. 

  

Vi säger att du vill ladda ner Clara Summer som jag laddade upp för några dagar sedan. Du klickar på ".Sim + CC-lista"

 

2. 

 

Du hamnar här och klickar på "Download". Hur det ser ut sen beror lite på vilken webbläsare man har. Jag har Google Chrome. 

 

3. 

 

När filen laddats klart hamnar den i nederkant. Klicka på filen för att öppna upp den. Alla filer jag laddar upp som är kombinerade med cc-lista är zippade och du behöver alltså ett program som tex winzip eller winrar för att öppna den. 


4.

När du öppnat upp filen så finns dessa filer inuti. En CC-lista där jag skrivit ner allt cc som simmen har och sedan själva sim-filen. Om du gör detta på en dator med windows som jag gjorde i exemplet så finns där kanske också en mapp som heter "_MACOSX" och denna kan ni ignorera. Det blir så eftersom jag zippar mapparna på en Macdator. :-) 
Nu när du packat upp så öppnar du upp och läser igenom CC-listan och bestämmer dig för hur mycket av det som listas där som du vill ha i ditt spel. Därefter ska du lägga .sim-filen i rätt mapp. 
 
5.
Du drar eller kopierar eller flyttar på det sätt som känns lättast för dig .sim-filen till mappen som heter "SavedSims" och när filen ligger där så är det klart. För att hitta till "SavedSims" går du till "Dokument -> Electronic Arts -> The Sims 3" och sen finns mappen där.
 
Installera sims3pack: 
1. 
Först väljer du antingen sims3pack + cc-lista eller att bara ladda ner sims3packet. Det är upp till dig. Väljer du "endast sims3pack" behöver du inte packa upp någonting så därför gör jag exemplet på det andra alternativet.
Efter detta följer du exakt samma steg som när du laddade ner .sim-filen fram till steg 4. 
 
Steg 2/5. 

När du packat upp allting och du kommit till det här momentet så kan du installera det på två olika sätt. Antingen så dubbelklickar du bara på "Sims3pack" filen och så kommer det installeras av sig själv. 
Det andra sättet är att du flyttar sims3pack-filen till mappen som heter "Downloads" i din The Sims 3-mapp och därefter öppnar launchern, klickar på "Nedladdningar" och installerar simmen manuellt i listan. Vilket du väljer spelar inte så stor roll. Jag har upplevt det som att det andra alternativet fungerar smidigare. Jag har tyvärr inga screenshots på hur man gör detta. Jag hoppas ni förstår ändå. 
 
Var hittar jag simmen när den är installerad då? 
När du installerat simmen och du kommit in i spelet så klickar du dig in i CAS. När du kommit in i CAS (Skapa en sim) så klickar du dig in i Biblioteket. För att komma in där klickar du på den stora knappen med ikoner för simmar (och husdjur om du har det) som jag ringat in på bilden. 
 
2.
Sedan är det bara att scrolla ner tills man hittar ikonen för simmen man laddade ner. Har man gjort alla steg rätt så är det här du hittar din sim oavsett vilket alternativ du valde. 
 
Och titta! Där har vi ju Clara! 
 
Hoppas att den här guiden var tillräckligt tydlig. Om det dyker upp några frågetecken så kan ni lämna dem som en kommentar! 

Av Sara - 19 december 2013 14:15

Jag kom på att jag blev intervjuad angående bloggen i vår lokaltidning i somras och tänkte att det kanske kan vara kul för er att läsa? Vissa saker så som min bostadsort och mitt efternamn har jag blurrat. Innan ni läser vill jag också påminna er om att allt som står i artikeln kanske inte överensstämmer med vad jag sa, som tex om mitt, alltomsims och Fantas instagramkonto. 

Kommentera gärna om ni tyckte det var roligt att jag delade med mig av detta. :-) 


     

Av Sara - 18 december 2013 21:30

Det kom en fråga: 

 

och jag tänkte att varför inte? 


Till och börja med så är det skillnad på Non default och Default och jag tänkte lite snabbt reda ut detta. 
Default Skin betyder att ALLA simmar (om du inte ändrar) kommer ha detta skin från grunden. Det ersätter alltså EA's egna så simmar i dina världar kommer ha detta skin och även dina simmar när du startar med en sim i CAS. Du kan bara ha ETT default skin i taget. 


Non Default betyder då helt enkelt att det INTE ersätter EA's egna utan detta finns att välja på bland alla andra skins i Skapa en sim. Du kan ha hur många Non Default som helst. 


Starfruit är en serie skins av Kurasoberina och som finns i flera utföranden. Jag tycker att dessa är helt fantastiskt fina och rekommenderar de starkt!   "Iced Starfruit"


"Freckled Fruit"
Dessa och fler finns HÄR


"Albino Skin Tone" av ops-sim


"Plainie" av Stefizzi  


"Sugar & Spice" av FairsteadSims


"Winter Elf" av Plumb-Barb


"Apple Cider Vinegar v.2" av Noodlesims


"Babyface Skintone" av Orange-sim


 

Skin av Fanaskher


"Sugar Rush" av ILTS
Detta är en av de skin jag använder absolut mest i mitt spel och som på senare tid blivit en ganska stor favorit.


 

"Cake Face 2" av ILTS

Detta är den senaste skinblenden från ILTS. Jag har inte laddat ner och testat den ännu men vad jag ser på bilderna så kan det bli en ny favorit. 

 

"Buffy V2" av therewasnothingleft

Detta är den som jag använder på 80% av mina simmar. Tyvärr verkar hens tumblr vara nere och jag kan inte hitta en länk till uppladdningen någonstans tyvärr. :( 

 

"Buffy V4" av therewasnothingleft
Jag lyckades hitta v4 av min favoritskinblend iallafall och den är ju snarlik. 

 

"Whipped Cream" av Brntwaffles


"Natural V2" av Brntwaffles


"Blueberry Pie" av Brntwaffles


Det finns ju hur mycket olika sorters skin som helst därute och vi gillar ju alla olika. Jag samlade några stycken som jag verkligen tycker om här och hoppas att det uppskattades. Passade inte dessa just dig i smaken så är det bara att ge sig ut på jakt. Det finns ett skin för oss alla, det är jag säker på. 

Av Sara - 17 december 2013 12:15

Laila Winter önskad av Tove

"Laila är en ganska ovanlig tjej. Hon gillar färgglada saker och ser saker på sitt eget sätt. Ibland tycker folk att hon är "konstig och annorlunda" men hon gör bara saker på sitt sätt!"


 

Vardag | Finkläder | Sovkläder | Badkläder | Idrottskläder | Utomhuskläder 

 

CC-lista finns att ladda ned med simmen men om någon undrar över något speciellt så kanske jag kan svara på det i kommentarerna/i en WCIF. 

 

Jag vill uppmärksamma er alla på två saker kring mina simmar.

1. Jag använder sliders och vill ni att de ska se exakt likadana ut så finns mina sliders att ladda ner här. Det är omöjligt för mig att memorera vilka sliders jag använder när. Vill du inte ladda ner sliders så får du se till att inte mixtra med simmens utseénde för då kan det bli knepigt. 

2. Jag använder defaultögon på mina simmar (om jag inte skriver något annat) vilket betyder att simmarna har dessa ögon när jag fotar dem. Dessa ögon kommer inte med när ni laddar ner dem men vill ni ha samma ögon på era simmar så använder jag Oh My Eyes! som finns att ladda ner HÄR

 

Vill du ladda ner Laila?

Sims3pack + CC-lista

.Sim + CC-lista

Endast sims3pack 

Av Sara - 16 december 2013 20:45

Svar: De är ifrån ett set i Store. Jag har dock laddat ner dem på någon annan sida som laddar upp storeföremål gratis men den sidan har i sin tur tagits ner tyvärr. Om jag hittar det på någon annat ställe säger jag till. 

 


Svar: Tack! Skorna kommer ifrån Pixicat, hennes pyjamas kommer ifrån Universitetsliv och hennes baddräkt kommer ifrån Liegt

 

Svar: Shortsen kommer från Modish-Kitten


Svar: Texterna på väggarna har jag laddat ner ifrån Blackpearlsims som är en sida man måste registrera sig på. Det är LPVinyl som gjort dem. Svar: Först och främst - jättetråkigt att allting inte följer med. Jag vet faktiskt inte varför eller om jag kan göra någonting annorlunda nästa gång. Bra att du berättade det dock! Nu till dina frågor: 
Soffan är ifrån sim_man123 på TSR, fåtöljen är ifrån Holy Simoly (fick den med ett hus jag laddade ner)
Väggtexterna svarade jag på ovan. 
Mattan kommer ifrån simcerely och vasen kommer ifrån Severinka på TSR
Golvlampan kommer ifrån Nanu på TSR  och stolen i hallen hittar du hos Pocci

Av Sara - 16 december 2013 12:00

Ni som följer mig på facebook (gör ni inte det så klicka in er där och gila på direkten!) såg att jag skrev denna status häromdagen: 


Responsen var minst sagt sval så jag tänkte helt enkelt att jag ställer samma fråga här. Vad vill du veta om Roaring Heights?   

Av Sara - 13 december 2013 13:45

Som ni vet så tycker jag ju det är himla kul att hålla på och möblera och inreda hus. Det blir bara roligare och roligare ju äldre jag blir verkar det som. Så, det gjorde jag under min paus. Ni som spelat i Lucky Palms kommer känna igen det här huset. Ni övriga kanske kan tycka det är kul ändå. 

Filmen blev himla lång men man kan ju hoppa lite om man vill. 
Huset finns att ladda ner här och ska placeras längst ut på piren i Lucky Palms.


 Välkommen!

   Vad kul att just du hittat hit! Förhoppningsvis gillar du The Sims precis lika mycket som mig. Simdeluxe drivs av mig, Sara och jag är 21 år gammal och har spelat och älskat sims sedan urminnes tider. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka här. Annars så är det bara att börja klicka runt och läsa inlägg. Välkommen! 

Självklart finns även jag på Thesims3.com! Du hittar mig under smeknamnet egogiirl 

Fråga mig om The Sims

Jag hjälper dig gärna om du har problem med The Sims.

Men tänk på:

Du får ditt svar skickat via mail om du anger mailadress. På så sätt vet du precis när din fråga har besvarats. Svaret och frågan kommer dock att publiceras i listan med frågor om du inte anger annat.

- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.

- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga. 

Löjliga frågor eller spam kommer att tas bort.

Skicka endast samma fråga en gång.

- Jag är ingen datorexpert och kan inte svara på avancerade frågor om prestanda, kraschingar etc.
Ha tålamod! Vissa frågor är svårare än andra att svara på men alla frågor besvaras!

- Tjat om nästa "Familjen Davis" avsnitt raderas alltid utan svar.

- Jag svarar gärna på frågor om kläder/hår/smycken/etc mina simmar har men försök vara så precis som du kan och länka gärna till ett inlägg där man kan se det du söker. 

                                    /Sara

 

360 besvarade frågor

Sök i bloggen

Snabblänkar

Följ mig på Sociala Medier

 

 

 

 

 

Innan du kommenterar!

Jag tycker det här jättekul med kommentarer men tänk gärna på detta innan du skickar iväg din kommentar:
- Fråga endast om saker som rör inlägget ifråga. Har du en fråga om något annat - ställ den i frågerutan.

- Det räcker om du skickar din kommentar en gång. Spam raderas.

- Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

- Jag har ingenting emot reklam men det skall ske med måtta! 

- Ha tålamod! Jag svarar på alla kommentarer med frågor men ibland kan det ta lite tid.

- Letar du efter något jag haft på någon bild eller en speciell sak du vill att jag ska leta reda på/skriva om som inte rör inlägget kan du önska det i det HÄR inlägget.

- Innan du ställer frågor får du gärna läsa min  med vanliga frågor. 

 - Innan du ställer en fråga får du gärna läsa min FAQ med vanligt ställda frågor. 

Kategorier

Senaste inläggen

Simsbloggar jag läser

Arkiv

Tidigare år

Copyright

COPYRIGHT 
 2012-2013 SimsDeluxe

All bild och text i den här bloggen är, om inte annan källa uppges, skapade av SimsDeluxe och får ej kopieras utan tillstånd eller källanvisning. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se